НП "ОТНОВО ЗАЕДНО"

В периода от 18 до 23 юли 2022 г. се проведе туристическо пътуване по проект „Южно Черноморие – дестинация за здраве, познание и култура“, в което взеха участие десет изявени ученици от Професионална гимназия по моден дизайн – Велико Търново. Пътуването се състоя по географски маршрут: Велико Търново – Несебър – Свети Влас – Бургас – Равадиново – Велико Търново съобразно одобрената от МОН програма

Първият практически модул „Културно наследство“ бе проведен в Стария Несебър – обект на световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО, и който трима ученици посетиха за първи път.

Основна дестинация на лятното пътешествие бе курорта Свети Влас и хотел Роял Палм**, разположен близо до морския бряг. Проведени бях десет интерактивни модули за желязно здраве чрез плажуване и плуване в морето. 

Вторият практически модул „Природа и туризъм“ се състоя в два круиза от Свети Влас – обзорни разходки на юг в залива на Слънчев бряг. Атрактивни слънчеви и водни приключения, изпълнени с движение и спорт, имаше в Екшън Аквапарк „Слънчев бряг“. За отнемане на умората, стреса и напрежението ученици направиха „Пясъчни фигури на плажа“. Учениците посетиха и 15-то издание на фестивала на пясъчните фигури в морската градина на Бургас.

Третият практически модул бе посветен на приказния замък „Влюбен във вятъра“ в село Равадиново.

Пътуването бе осъществено с туроператора „Е и К Турист Груп“ ЕООД.

18 23072022 отново заедно 1

18 23072022 отново заедно 3

18 23072022 отново заедно 218 23072022 отново заедно 4

Професионална гимназия по моден дизайн - Велико Търново © 2020 Всички права запазени

Меню